Požar otv.prostora Dubci 21.08.2017

Negdje oko 20:30 stigla je dojava o požaru na cesti između Dubaca i Slimena. Odmah po dojavi izlazimo sa 5 vozila i 20 vatrogasaca. Po dolasku na mjesto intervencije zatražili smo pomoć jer je bila riječ o većem požaru,

Opširnije...

Požar otv.prostora Vukušići-Prpuša 16.08.2017

Oko 13 sati dobijamo dojavu da je planuo požar na području Prpuša – Vukušići. Radilo se o području na kojem je prošli mjesec bijesnio veliki požar u kojem je izgorjelo dosta šume, maslinika i drugih poljoprivrednih kultura.

Opširnije...

Požar otv. prostora Topići 14.08.2017

Jutros oko 5 sati dobivamo dojavu o požaru otvorenog prostora u Topićima. Na teren izlaze vatrogasci iz Brela, Baške Vode i Promajne.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu Solin (Majdan) 09.08.2017

Na području Majdana kod Solina nešto iznad 14 sati izbio je požar. Vatra se širila sjeveroistočno od Mravinaca, a stigla je nadomak brze ceste Solin-Klis.

Opširnije...

Požar otv. prostora Živogošće (Blato) - 07.08.2017

U 12.11 pristigla je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Živogošće,predio Blato ispod magistrale. Dolaskom na teren utvrđeno je da se radi o većem požaru te je već prešao magistralu i velikom se brzinom širi prema sjeveru.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu-Dinara (Vrdovo) 03-06.08.2017

Proteklih par dana veliki požar bijesni na Dinari. Gori područje sjevernije od Bitelića, na predjelu Vrdovo. Gori većinom trava i nisko raslinje, a opožarena površina je za sada veća od 500 hektara.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu-Imotski (Crveno jezero) 31.07.2017

31.07 u poslijepodnevnim satima izbio je požar u Imotskom u blizini Crvenog jezera koji se nošen jakim vjetrom vrlo brzo širio uništavajući gustu borovu šumu. DVD Makarska je uz DVD Brela sudjelovala sa 2 vozila i 6 vatrogasaca.

Opširnije...

Požar otv. prostora Makarska (Gornja Volicija) 28.07.2017

Po dojavi DVD Makarska da je došlo do požara otvorenog prostora u Makarskoj na predjelu Gornja Volicija, breljanski vatrogasci izlaze na intervenciju sa jednim vozilom i tri vatrogasca. Iako nije bilo vjetra, ali zbog velike suše, požar se dosta brzo širio pa je trebalo brzo djelovati da bi se spriječilo i zaustavilo širenje požara.

Opširnije...

Ispomoć na požarištu Tugare-Žrnovnica-Split 17.07.2017

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka, 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio se na Srinjine, Sitno Gornje i Donje.

Opširnije...

Požar otvorenog prostora G.Brela (Subotišće) 15.07.2017

Danas oko 12:50 izbio je veliki požar u Gornjim Brelima, predio Subotišće - Besedišće - Ivanci. Vatra je zahvatila nisko raslinje i travu, a požar se brzo prošitio nošen jakim vjetrom.Na teren su izašle vatrogasne snage iz Brela, Zadvarja, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Kučića, Lovreća, Zagvozda,Omiša,DIP Divulje i sezonci JVP Split.

Opširnije...

Pozar otv. prostora na Biokovu (Kraljev Gaj) 03.07.2017

Jutros oko 10 sati primjećen je dim na Biokovu,predio Kraljev Gaj. Na teren izlaze vatrogasci iz Brela,Baske Vode,Makarske,Zadvarja i Zagvozda. S obzirom da se radilo o vrlo nepristupačnom terenu na požarište su poslana i dva kanadera ali zbog jakog vjetra nisu mogla pristupiti gašenju.

Opširnije...

Požar otvorenog prostora Brela (Planišće) 02.07.2017

Oko 18 sati u Brelima na predjelu Novaci - Planišće buknuo je požar uslijed udara groma, a već u 19 sati stavljen je pod nadzor vatrogasaca, a nešto kasnije vatra je potpuno ugašena.

Opširnije...

Požari otv. prostora Podgora-Tučepi 18-22.06. 2017

U noći 18.06 oko 2 sata ujutro izbio je požar u Gornjoj Podgori. Po dojavi na teren odmah izlaze sve raspoložive vatrogasne  snage sa cijele rivijere, a vatra nošena orkanskom burom za kratko vrijeme zahvaća veliku površinu i poprima katastrofalne razmjere.

Opširnije...

Požar na magistrali (Brela) 13.06.2017

Nešto iza 17 sati dolazi do požara na magistrali u neposrednoj blizini vatrogasnog doma (kraj Žiline kuće). S obzirom da je danas bio dan bez vjetra vatra se nije uspjela proširiti i zahvatiti gustu borovu šumu u neposrednoj blizini.

Opširnije...

Požar otv. prostora na Biokovu (Nevistine stine) 11.06.2017

Jutros oko 3 sata uočen je otvoreni plamen na Biokovu na predjelu "Nevistine stine". Zanimljivo je što niije bilo nikakve dojave o požaru ali se par sati prije počeo širiti intezivniji dim po Brelima pa je tako dežurna smjena krenula u ophodnju te uočila plamen na tom predjelu.

Opširnije...

Home Intervencije