Aktivnosti DVD-a u provođenju mjera u suzbijanju širenja bolesti prouzrokovane COVID 19, ožujak - svibanj 2020

Početkom ožujka, od kada su započele prve aktivnosti vezane uz pojavu koronavirusa i provođenje mjera za sprječavanje širenja istog, vatrogasci našeg DVD-a bili su uključeni u razne aktivnosti.

Angažirani su uz odobrenje glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, a preko zapovjednika VZ SDŽ i to kao operativna snaga iz sustava CZ Brela.Od 21.03, sudjelovali su u nadzoru provođenja mjera zabrane okupljanja na javnim površinama, patrolirajući dva puta dnevno na cijelom području općine, obavještavajući građane putem razglasa o obvezi pridržavanja mjera.

Od 02.04, dio vatrogasaca bio je uključen u kontrolu provođenja mjera ograničavanja kretanja građana između općina i gradova, i to zajedno sa policijskim službenicima PP Makarska. Naši članovi bili su angažirani na punktu Gornje Igrane - Šošići, a rad se odvijao u 12-satnim smjenama. Također su u više navrata obavljali dezinfekciju javnih površina i ulica sve dok je za tim postojala potreba.

Home Intervencije Aktivnosti DVD-a u provođenju mjera u suzbijanju širenja bolesti prouzrokovane COVID 19, ožujak - svibanj 2020