Svečanost povodom završetka projekta nabavke novog vatrogasnog vozila 15.07.2019

Danas je u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Brela održana prigodna svečanost povodom završetka projekta nabavke i nadogradnje novog vozila - vatrogasne autocisterne.

Od kraja kolovoza 2018.g ,kada je donesena odluka Upravnog odbora o nabavci novog kamionskog podvozja i nadogradnji spremnika i crpke za vodu sa neispravne i otpisane cisterne, pa do početka srpnja 2019.g., odvijale su se aktivnosti traženja adekvatnog podvozja, izbor izvoditelja radova nadogradnje i ostali popratni poslovi pod stručnom palicom zapovjednika DVD Brela, gospodina Roberta Raosa. Sama nadogradnja izvršena je u tvrtki Rudno d.o.o iz Kastva.

Nova cisterna nosi 6600 litara vode, ima visokotlačni modul sa 60 m cijevi, izolirajuće dišne aparate te svu ostalu opremu potrebnu za gašenje požara i spašavanje. Podvozje je marke Mercedes - Benz Atego, 18 tona ukupne mase nosivosti, s motorom od 205 kw snage. Zanimljivo je napomenuti da je ukupna kilometraža podvozja prilikom kupnje iznosila samo 700 km.

Uz svesrdnu pomoć općine Brela, na čelu sa načelnikom Stipom Ursićem, financiran je cjelokupan iznos od 680.000,00 kuna. Realizacijom ovog projekta, Brela su dobila potpuno novo vozilo koje je nadopunilo vozni park visoke prosječne starosti. Time je povećan stupanj protupožarne zaštite ljudi i materijalnih dobara, kako stanovnika tako i turista.

Na ovoj svečanosti, uz spomenutog načelnika Općine, nazočili su članovi Društva, kolege vatrogasci iz svih DVD-ova sa Makarske rivijere, kao i kolege iz DVD-a Omiša, Kučića i Zadvarja, županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, direktorica ureda TZ Brela Valentina Vitković, gosti donatori iz inozemstva, mjesni župnik don Ivan Kovačević te don Damir Bistrić koji su ovu svečanost okrunili blagoslovom nove cisterne i svih vatrogasaca i uzvanika. druženje je nastavljeno i progidnim domjenkom.

Home Svečanost povodom završetka projekta nabavke novog vatrogasnog vozila 15.07.2019