35. obljetnica osnivanja našeg društva 27-28.10.2017

Dana 27. i 28. listopada ove godine obilježili smo 35. obljetnicu osnivanja. Obilježavanje je započelo u petak, u jutarnjim satima, posjetom groblju i prisjećanjem na preminule kolege polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

U popodnevnim satima, najprije je održan defile vatrogasaca i vatrogasnih vozila od Loznice do Jakiruše a potom je održana i pokazna vatrogasna vježba na predjelu Punta Rata. Vježba je za temu imala gašenje požara na otvorenom i u zatvorenom prostru, prilikom koje je korištena sva tehnika kojom raspolaže društvo, čime smo zaokružili obilježavanje ovog dana.
Proslava obilježavanja obljetnice nastavljena je u subotu od 15.30 sati, najprije svetom misom za preminule članove na kojoj je  blagoslovljena svečana vatrogasna zastava, vatrogasna vozila i vatrogasci. Nastavak proslave se odvijao od 17.00 sati u hotelu Soline održavanjem svečane sjednice Društva na kojoj  su dodijeljene zahvalnice dosadašnjim članovima, poslovnim suradnicima, donatorima, drugim dobrovoljnim vatrogasnim društvima s kojima surađujemo, vatrogasna odlikovanja operativnim članovima koje dodjeljuje HVZ, te im je uručena vatrogasna zastava od strane pokrovitelja zastave - općine Brela.
Nakon svečane sjednice slavlje se preselilo u restoran hotela gdje se uz odličnu hranu i vrhunsku muziku u zabavnoj i opuštenoj atmosferi feštalo do sitnih jutarnjih sati.

 

 

Home 35. obljetnica osnivanja našeg društva 27-28.10.2017