Promjene u voznom parku našeg društva 01.09.2017

U proteklom tjednu dogodile su se značajne promjene u voznom parku našeg Društva. Najprije smo, početkom tjedna, iz Slovenije dovezli prinovu – Mercedes 1314, koji je kupljen uz pomoć Općine, te uz potpuno razumijevanje i podršku načelnika Stipe Ursića.

Novo vozilo je svojim tehničkim karakteristikama i veličinom upotpunilo kariku koja je, u tehničkom smislu, nedostajala u izvršenju intervencija na području koje pokriva naše DVD. Nakon duže i pomne potrage (i pretrage po internetu), vozilo je pregledano početkom srpnja u PGD Hotič (blizu Ljubljane), kada je sklopljen ugovor o kupoprodaji i plaćen predujam. Pod „upravljačkom palicom“ zapovjednika Roberta Raosa, vozilo je dobilo novi vanjski izgled i unutrašnje uređenje i opremanje a time je dovedeno u stanje koje je u našem DVD-u obvezni standard. Sve je to obavljeno u roku od 24 sata. Ubuduće će nositi oznaku BRELA 3. Zatim smo, krajem tjedna, pripremili za primopredaju cisternu Mercedes 1213 (dosadašnje oznake BRELA 3), koju smo po Odluci Upravnog odbora DVD Općine Brela prodali DVD-u Zadvarje.

Dana 2. rujna u našim prostorijama obavljeno je potpisivanje ugovora o kupoprodaji između predsjednika obaju društava. Potom su kolege vatrogasci iz Zadvarja, predsjednik, zapovjednik i vozač, vrlo zadovoljni i vidljivo sretni odvezli cisternu. A mi smo ga ispratili, jer je to ipak bilo prvo kupljeno vatrogasno vozilo poslije velikog požara 1985 godine.

 

Home Promjene u voznom parku našeg društva 01.09.2017